Phishing

Mijn domeinnaam is al geregistreerd. Hoe los ik dit op?

Toen ik onlangs bij DNS de ".be" domeinnaam wou registreren voor de bedrijfswebsite die we willen lanceren, bleek die al door iemand anders geregistreerd. Ook de alternatieve extensies, zoals "com" bleken bij nader onderzoek al ingenomen. Hoe kan ik dit oplossen?

Als de huidige eigenaar de domeinnaam rechtmatig gebruikt, bijvoorbeeld voor de website van zijn gelijknamige of gelijkaardige bedrijf, zit er wellicht niets anders op dan een alternatieve domeinnaam te kiezen, bijvoorbeeld door toevoeging van een woord en/of koppelteken (janssens-consulting.be i.p.v. janssens.be).

Werd uw domeinnaam geregistreerd door iemand die er niets mee doet, of door een zogenaamde "cybersquatter", die doelgericht domeinnamen registreert om ze nadien door te verkopen, dan kan u trachten tot een minnelijke schikking te komen of een juridische procedure aanspannen. Alle info over hoe zo'n procedure loopt, vindt u op www.dns.be

Om gelijkaardige problemen te vermijden, registreert u best vooraf de domeinnamen voor de activiteiten die u in de toekomst wil ontplooien. Controleer of de domeinnaam in kwestie nog vrij is en registreer hem onmiddellijk, nog voor u hem begint te communiceren.


BYS, gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker te maken.  Meer info